tisdag 31 mars 2009

Det nalkas glasstider





Äntligen börjar det bli dags för lite glass tider :)


Min sambo kom hem igår med en glass som jag
inte ätit tidigare Magnum Strawberry White...
Jag är annars lite skeptisk mot just vit choklad
men denna glass har jag bara gott att säga om!
Helt klart en riktig sommarfavorit.....



Jag längtar efter att få sitta i en solstol på stranden,

borra ned fötterna i den vita torra sanden,

titta ut över vattnet på alla barn som leker så glatt, det är som deras ork aldrig tar slut,

skuttar runt med sina hinkar och spadar, ger ut ett glädjetjut

vindsurfarna som är nybörjare och kämpar med att få upp sina stora segel,

trambåtarna som åker fram och tillbaka, puffandes i det klarblå vattnet som på en spegel

Jag sätter glassen till munnen och bara.... AVKOPPLING..... Det är vad jag längtar efter nu!

måndag 30 mars 2009

Gamla böcker







Min mamma höll på att rensa hemma och frågade om det var något av det jag vill ha. Hittade dessa gamla fina böcker,
där pappren är färgade med guld på kanterna.
Vilka tjusiga grejjer. Kan man ju inte bara slänga.
Nej jag har ställt ett gammalt fotografi på, med mig och mina kära bröder på! Blir en fin kontrast mot den annars vita inredningen i vardagsrummet.

lördag 28 mars 2009

Loppisfynd

kakfat


Söt liten sax




Silverask



Skålar





Hela loppisfyndet




Dagens skörd efter ett loppisbesök!



190 riksdaler gick det på och jag känner mig nöjd. Jag hoppas att säljaren till grejjerna gör det oxå. Det är liksom det som är grejjen.


Någon säljer det den inte vill ha kvar och får pengar istället, den andre får något som den tycker är fint. Alla nöjda och glada. Sånt gillar jag ;)


Har liksom fallit in på lite silverinspirerat! Såg många fina saker som jag gick och tänkte jösses den där kan man ju göra si med och den kan man göra så med.

Iallafall så köpte jag mig några silverskålar jag tänkte plantera krokus i.

Hoppas det blir så fint som jag tänkt mig.

Hittade en mycket liten silverask.....Den får nog bara stå och vara söt någonstans...

En hög ljusstake som jag inte riktigt bestämt HUR mycket jag tycker om än men om jag dukar fint till någon middag så tror jag att den kan göra sig mycket väl faktiskt...Det återstår att se.

Ett fint kakfat att servera med ute på verandan i sommar.

En söt liten sax med ingravering,
och en mycket gammal plåtburk som det förmodligen förvarats tobak i, men inte är det väsentliga för jag tycker den var charmig....


Kram

Fredags shoppingen

Mamma köpte också en Campanula

Vit Pärlhyacinter

Vit krokus



Campanula blomman och skålen från mamma



Söta campanula blommor





Nedanför källartrappen



Nya kuddar

Eftersom min sambo och jag var lediga i fredags passade vi på att shoppa lite och ta en fika tillsammans med min mor och far. Hittade nya kuddar till källaren. Nere vid kontoret har vi lite modernare inredning så kuddarna på rean passade utmärkt i de fotöljer vi fick med huset när vi köpte det.

Supergulliga blommor blev det också som alla gick i vitt så klart. Vita pärlhyacinter och vita krokusar som jag skall plantera i något fint arrangemang senare.

Kolla bara in den söta campanulan jag köpte som ser ut som söta vitsippor.....Skålen bredvid har jag fått av mamma. Tänkte sätta en smultronplanta i den senare...

fredag 27 mars 2009

Mjölkkannor











Har ju under årens lopp samlat på mig lite smått och gott från auktioner och loppisar.
Mjölkkannorna är ett exempel.
Här är en del i min samling. Jag tycker det är lite coolt, för att på den ena mjölkkannan finns ett namn och telefonnummer inristat. Telenummer 215.
He he var nog inte så många som hade telefon på den tiden!
Kolla även in den fina kaffakannan från Skultuna. Snart dags att använda den när resan bär av mot Blåkulla!

onsdag 25 mars 2009

Fler hall bilder




Här kommer fler bilder från min nyrustade hall.... Satte upp denna underbara
Designers Guild tapet som en liten fondvägg och blev super nöjd med resultatet.
Jag var inne på lite andra tapeter med lite färg på men valde till slut denna med lite lugnare färger. Mycket nöjd!!! Måste säga att Designers Guild har helt fantastiskt fina tapeter.....

måndag 23 mars 2009

Snökristaller


Får ni möjligheten att stanna upp en solig dag ute,
innan snön försvunnit helt så lyft upp en handfull snö skall ni se underbara snökristaller nu när snön är så där på gränsen till att tina upp.

Härlia kuddar











Var hemma hos mamma och pappa i helgen och där i sängen låg de så söta vår och sommar inspirerande kuddar.
Jag tycker att kuddar är så dyra att köpa! Men ack så mysiga att inreda med. Förändra enkelt i ett rum med lite färgade kuddar.
Dessa kuddar är naturligtvis riktiga hantverk, eftersom de är handbroderade! Kolla in.... vad mysiga...

fredag 20 mars 2009

Kan du inte tala


En klassiker och en klar favorit.....Har man tur så har också figurinen ett nummer under och då kan den vara värd pengar......hmmm....det hade inte min!

onsdag 18 mars 2009

Fin skylt




Fick ju denna underbart söta dörrskylt av min kära granne när lillprinsen föddes..... När de stora barnen är i skolan så finns det ju tillfälle för en lur;)

tisdag 17 mars 2009

Rutiga Kokboken







Jag måste säga att jag känner mig lyckligt lottad som fått växa upp med mycket hemlagat och hembakat.
En eloge till min underbara mamma som jobbade och slet och serverade oss med fin husmankost, hemmagjord saft,sylt,rabarberkräm,gele m.m. Hon bakade eget bröd och stod i. Ung som man var och med lite förstånd, ville jag ju hellre ha BOB:s hallonsaft och Skogaholms limpa....Idag är hemlagat hårdvaluta!
Kära mor förser mig fortfarande med sådana delikatesser och mina barn är som tokiga i hemmagjort. Jag hoppas att jag någon gång kommer att ta tag i det där! Jag har iallafall vart och köpt mig en saftmaja så det är ett steg i rätt riktning.
Vad det gäller matlagningen så är det ju min sambo som sköter det. Han älskar att laga fin mat och fixa och trixa. Hans dröm är nog att öppna egen restaurang.
Men nu har lilla jag äntligen vart och köpt mig Rutiga Kokboken och Sju sorters kakor på Rean. De har ju stått på min önskelista ett par år, men nu så äntligen i min ägo! Så sakterligen skall väl även jag kunna fixa lite enklare maträtter. Jag slår ett slag för dessa fina böcker. Har ni inte dem, GÅ och KÖP dem!
Ett litet tips!
Jag har haft upp havrepuffarna med torkade jordgubbar i, i en glasburk på bänken.
Satt på en rutig liten duk och vips så så det super delikat ut.
Dessvärre inbringar det till lite småätande.....

måndag 16 mars 2009

Helgens shopping










Ja, lite roligt blev det iallafall inhandlat under min shopping i Örebro i helgen.
Hittade äntligen en mycket trevlig ros i kruka som är konstgjord, men ser mycket verklig ut, vit förståss. Att den dessutom var billig gör mig bara ännu mera nöjd:) Hittade också en fin ny tvåa till huset, som också den var superbillig.

Det var i butiken Entre jag fyndade. De hade fredagen den 13 rabatt. Hehe. 13 procent rabatt på allt i butiken.

Så passade jag på att köpa två konstgjorda växter till källarfönstren i gillestugan, men skall köpa på mig två till känner jag. Det är så bra med dessa söta konstgjorda saker eftersom jag av någon anledning har lite dålig koll på det där med vattningen i källaren.



torsdag 12 mars 2009

Hallen





























Hej svejs!
Håller på att rusta upp hallen lite och har målat väggarna från gula till vita förståss. Använder mig av färgen Nordsjös Kärnmjölksvita och har den snart genomgående på övervåningen. Den bryter av lite fint mot ett riktigt fint, nymålat vitt tak och vita lister.Har man en liten hall som vi, gäller det att det är genomtänkt och organiserat och jag tycker att vi har lyckats ganska bra med det faktiskt.

Köpte mig en sådan enkel obehandlad skohylla på Rusta billigt.Den har fem våningar så vi får plats med en del skor.Målade den vit, satte dit några vitmålade brädor på sidorna (för att man inte skall se alla skor från sidan).Funderar även på om jag skall texta ordet SHOES lite snyggt lodrätt på gaveln, men det har jag inte funderat färdigt på ännu.

Mamma som är sykunnig har hjälpt mig att sy draperier av gamla fina lakan med en spetskant på. Dessa draperier har vi och drar för alla skor, för när vi kliver upp ur vår källartrapp inne, kikar man rakt in i skohyllan.Nu känns det mycket bättre med färgerna. Lite lugnare.

Sedan har jag köpt tre stycken lådor på IKEA, där de minsta killarna har sina vantar, mössor m.m som de springer in och byter ett antal gånger på en dag ;) Dessa lådor har jag klistrat på en varsinn fin bild på och även textat deras namn på en bit papper.

Hatthyllan har jag låtit fått tillverkat av bloggaren undermittkok.blogspot precis som jag ville ha den och jag är super nöjd!

Jag ville ha en hatthylla som jag kunde ställa lite fina saker på och kanske tända något fint ljus när det kommer gäster. Har även uppe på hyllan placerat några fina korgar som barnen fått en liten söt fotoram hängandes på där jag textat deras namn i. På frågan om det fungerar med vitt i en hall med barn kan jag bara säga: Jag tycker att det fungerar kanonbra!
Vi vuxna har våra mössor och vantar i en annan byrå. Alla nöjda och glada ;)
Nu återstår det "bara"att fixa bort elementröret som sticker upp ur golvet, efter ett borttaget element och ordna golvvärmen under nytt klinker....hmm undrar hur lång tid det tar ;) det återstår att se.
Kram på er!

onsdag 11 mars 2009

Fin sten


Köpte denna söta sten i en mysig butik i Norberg. Ligger så mycket sanning i budskapet tycker jag......

tisdag 10 mars 2009

Sia Mobil







Ovanför den gamla korgvagnen som Milton sover i har jag hängt en sådan urgullig mobil jag fått av en kompis. Mobilen kommer från Sia och föll mig i smaken direkt med dess milda färger. Passar perfekt i vårt sovrum. Jag blev så glad när jag fick den, och min son älskar att nypa tag i de söta tomtarna när man håller honom nära. Om han är riktigt trött eller ledsen av någon anledning blir han alltid lugn en stund när han får titta på de söta hjärtbärande figurerna.

lördag 7 mars 2009

Snöbeklätt







Vädret har ju verkligen vart lite upp och ned sista tiden. Ena dagen snö andra dagen tö. Jag verkligen älskar alla de fina årsider vi har här i landet och tycker att någon gång under vintern ska det vara mycket snö och kallt. När solen skiner och allt ligger snöbeklätt smälter mitt hjärta! Vilka härliga kontraster. Och alla träden ligger som i vila med tunga grenar.På en promenad för någon vecka sedan tog jag dessa vackra bilder. Vårt fina hus ( Som egentligen inte är drömhuset, men som med all potential fått mig att älska det ändå) och skogen som stoltserar med sina skyhöga träd.