torsdag 12 mars 2009

Hallen





























Hej svejs!
Håller på att rusta upp hallen lite och har målat väggarna från gula till vita förståss. Använder mig av färgen Nordsjös Kärnmjölksvita och har den snart genomgående på övervåningen. Den bryter av lite fint mot ett riktigt fint, nymålat vitt tak och vita lister.Har man en liten hall som vi, gäller det att det är genomtänkt och organiserat och jag tycker att vi har lyckats ganska bra med det faktiskt.

Köpte mig en sådan enkel obehandlad skohylla på Rusta billigt.Den har fem våningar så vi får plats med en del skor.Målade den vit, satte dit några vitmålade brädor på sidorna (för att man inte skall se alla skor från sidan).Funderar även på om jag skall texta ordet SHOES lite snyggt lodrätt på gaveln, men det har jag inte funderat färdigt på ännu.

Mamma som är sykunnig har hjälpt mig att sy draperier av gamla fina lakan med en spetskant på. Dessa draperier har vi och drar för alla skor, för när vi kliver upp ur vår källartrapp inne, kikar man rakt in i skohyllan.Nu känns det mycket bättre med färgerna. Lite lugnare.

Sedan har jag köpt tre stycken lådor på IKEA, där de minsta killarna har sina vantar, mössor m.m som de springer in och byter ett antal gånger på en dag ;) Dessa lådor har jag klistrat på en varsinn fin bild på och även textat deras namn på en bit papper.

Hatthyllan har jag låtit fått tillverkat av bloggaren undermittkok.blogspot precis som jag ville ha den och jag är super nöjd!

Jag ville ha en hatthylla som jag kunde ställa lite fina saker på och kanske tända något fint ljus när det kommer gäster. Har även uppe på hyllan placerat några fina korgar som barnen fått en liten söt fotoram hängandes på där jag textat deras namn i. På frågan om det fungerar med vitt i en hall med barn kan jag bara säga: Jag tycker att det fungerar kanonbra!
Vi vuxna har våra mössor och vantar i en annan byrå. Alla nöjda och glada ;)
Nu återstår det "bara"att fixa bort elementröret som sticker upp ur golvet, efter ett borttaget element och ordna golvvärmen under nytt klinker....hmm undrar hur lång tid det tar ;) det återstår att se.
Kram på er!

6 kommentarer:

  1. Och så var det ju det där med väggorden, eller...?!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Tänk vilken skillnad mot när det var gula väggar..Lugnt och harmoniskt.Hoppas allt är bra.Kram kram

    SvaraRadera
  3. Hej Carina! Gud vad fint det vart och vad himla smidigt med skostället! jag som har en del skor håller på att göra Johan vansinnig, eftersom jag använder många olika skor per vecka vill jag ha alla favoriterna framme! :) undra om man ska göra något liknande själv? :) tar jag mig tid så kanske det kan bli av haha.. jätte fint iallafall! kramar Malin

    SvaraRadera
  4. Hallen blev ju hur mysig som helst trots att den är så pytteliten
    Kram från syerskan

    SvaraRadera
  5. Vilken skilnad det blev från nu och då!
    Hehehe förträngt den orangefärgade tapetetn :)
    Betydligt finare nu!¨¨

    SvaraRadera
  6. Grymt bra med hatthyllan och lådorna!
    Kram Jan

    SvaraRadera

Hej där! Vad roligt att du vill skriva en kommentar till mig! Om du inte har en egen blogg kan du välja att kommentera anonymt så skall det fungera.